III Festiwal Wódki i Zakąski

„Cudze chwalicie, swego nie znacie!” – To znane przysłowie trafnie oddaje idee, jakie przyświecają organizacji Festiwalu Wódki i Zakąski.

Francuzi szczycą się koniakiem i szampanem, Szkoci whisky, Amerykanie bourbonem, a Meksykanie tequilą. Hiszpanie gloryfikują kulturę „tapas”, Włosi tradycję „aperitivo”, a Niemcy zapraszają na Oktoberfest.

Natomiast my, Polacy, mamy doskonały trunek – wódkę, uznawaną na całym świecie za najbardziej rozpoznawalny polski produkt, jak również wyjątkową żywność, chleb i specjały kulinarne, które w żadnym miejscu nie smakują tak, jak tu.

Połączenie tych wyjątkowych atutów, to kwintesencja Festiwalu Wódki i Zakąski, którego misją jest kultywowanie najlepszych tradycji kulinarnych i gorzelniczych naszego kraju oraz nadanie polskiej kuchni i wódce należnej rangi na tle innych narodowych kultur alkoholowych i gastronomicznych.

W PROGRAMIE:

– degustacja wódek, nalewek i likierów od najlepszych polskich i międzynarodowych producentów,
– wódka i zakąska kontra tapas i aperitivo z Robertem Makłowiczem,
– Robert Sowa w pojedynku na tatary,
– akademia koktajlowa z barmanami z World’s 50 Best Discovery,
– Flair Show mistrzów świata Tomka Małka i Marka Posłusznego,

Strefa wiedzy, a w niej:
– Muzeum Wódki o historii warszawskich fabryk wódek i likierów,
– Wódka z koktajlach The Root’s Bar & More,
– Zawód barman – praca czy styl życia?
– „Cudze chwalicie swego nie znacie” konkurs wiedzy o wódce,

Warsztaty: Jak otwierać ostrygi i serwować kawior, jak robić wyjątkowe nalewki i domowe koktajle

Premiery / Alkohole Świata / Targ Festiwalowy

Serdecznie zapraszamy do wspólnego celebrowania i tworzenia tego święta! Na zdrowie!

LG

Komentarze